Kačák - Loděnice 2012
Trasa 2012
Délka: 93 km, nastoupáno: 1970 m


Kačák 2012
aneb Svatý Jan po páté - obsazen rotujícími setrvačníky

9. června 2011

Jak se už stalo tradicí vyrazili jsme v sobotu 9. června pod Všetíkovým vedením do Svatého Jana pod Skalou. Vlastně cíl byl trochu jiný, jeli jsme do Solvayových lomů na výstavu rotujících setrvačníků. Sraz byl v 10.00 u Bobrovic haciendy. Sešli jsme se v sedmi kusech. Ruda s Lídou, Honza s Lenkou, Daviido, Všetík a já.

Letošní trasa měla diametrálně odlišný začátek. Nedrželi jsme se striktně Kačáku, ale vyrazili jsme kolem Lán na Běleč k našemu prvnímu cíli rozhledně na Vysokém vrchu nad Poteplí. Rozhledna je trochu schovaná, ale podařilo se nám ji najít. Všetík měl nachystanou speciální zkratku, takovou prima pěšinu po které jsme šli nakonec jen my dva. Ostatní dali na radu kolemjdoucích a dojeli (spíše došli) na rozhlednu po cestě. Rozhledna, místo i výhled byl excelentní, ale bylo tam dost narváno. Zrovna probíhal orienťák na kolech a zde bylo jedno ze stanovišť. Jen co jsme se pokochali panoramaty, tak jsme vyrazili do obce Podkozí. Lída při sjezdu z rozhledny předvedla ostatně jako vždy seskok z kola v plné rychlosti. Ve srubovém restaurantu v Podkozí jsme si dali oběd a doplnili tekutiny.

Daviido se po obídku odpojil a jel do Sýkořice. Naše cesta z Podkozího vedla již tradičně údolím Kačáku až do Loděnice a odtud do kopce po silničce na Bubovice. Na vrcholu jsme odbočili do Solvayových lomů, kde probíhala akce „Setkání majitelů stabilních motorů - Rotující setrvačníky 2012“. Proběhli jsme to tam a obhlídli jsme parní stroje, demo práce se sbíječkou :-). Na výstavu dorazili i kámoši z Prahy Aleš, Berťas a zbytek jejich partičky. Chvíli jsme pokecali, a pak nasedli na kola a po nové cestě sjeli do SV. Jana pod Skalou. Odtud po silnici do Hostimi, kde jsme zašli do hospůdky na sváču. Bohužel naše oblíbená hospoda nějak podražila a navíc se i zhoršila. Pak na nás čekal jen dojezd podél Berounky do Berouna.

V Berouně čekala s autem Míša a vzala domů Bobrovi, Lídu a Všetíka. Ruda a já jsme jeli přes Hýskov, Chyňavu a Běleč domů po silnici. Ve Strašecí jsme si chtěli dát ještě pohár, nebo něco sladkého, a tak jsme zajeli do obnoveného hotelu Volf nyní „Hotel Inter“. Chvilku jsme dumali co si vybrat a nokonec si dal Ruda nakládaný hermelín a já tlačenku :-).

Lubuna

Fotky z výjezdu najdete třeba tady.

Fotky od Lídy a Rudy